четвер, 03 липня 2008 15:32

Природні катастрофи стаються в 4 рази частіше, ніж 30 років тому

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж ще 30 років тому, а збитки від руйнувань зросли у 7 разів, заявив директор аналітичного відділу Департаменту економічних і соціальних проблем ООН Роб Вос.

Роб Вос є основним автором доповіді, присвяченої сучасним економічним ризикам, яку презентовано у нью-йоркській штаб-квартирі ООН на сесії Економічної та Соціальної Ради ООН. Автори доповіді не висувають власної версії, чому кількість природних катаклізмів зросла, однак припускають, що це пов"язане із глобальними змінами клімату.

За останні 48 років зареєстровано понад 7 тисяч стихійних лих, у результаті яких загинули щонайменше 2,5 мільйона людей, переважно, у країнах, що розвиваються. Кількість жертв стихійних лих у цих країнах у 20-30 разів перевищує кількість загиблих у розвинених країнах.

"Наслідки катастроф стають більш руйнівними, а самі країни не в змозі їх ефективно подолати без координованої допомоги міжнародного співтовариства. Ми вважаємо за необхідне створити фонд допомоги потерпілим від стихійних лих з бюджетом 4-5 мільярдів доларів", - сказав Вос.

ООН зазначає, що, починаючи з 1990 року, природні катастрофи забирають менше життів, однак стають більш руйнівними для економіки, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Природні катастрофи стаються в 4 рази частіше, ніж 30 років тому ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі