понеділок, 25 червня 2007 19:01

Припинення нігерійського страйку опустило ціни на нафту

Припинення страйку нігерійських робочих викликало серйозне зниження цін на нафту на світових ринках. Серпневі контракти на постачання нафти марки WTI на американській біржі NYMEX з відкриттям торгів подешевшали на 1,23 долара до 67,91 долара за барель. У Лондоні нафта марки Brent з постачанням в серпні подешевшала на 1,05 долара до 70,13 долара за баррель.

Для того, щоб припинити страйк, уряду країни довелося пообіцяти накласти заборону на підвищення внутрішніх цін на паливо і переглянути продаж двох державних нафтопереробних заводів. Також очікується, що в липні Royal Dutch Shell відновить зупинений рік тому видобуток в районі експортного терміналу Форкадос .

Небезпека страйків в країні, де тридцять відсотків видобутку опинилося заблоковано в результаті зіткнень, два тижні підряд примушувала ціни на нафту рости. В ході страйку вартість нафти досягала 69,88 долара за барель, що стало найвищим показником за 9 місяців. В п"ятницю ціна закриття нафти марки WTI з постачаннями в серпні складала 69,14 долара, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Припинення нігерійського страйку опустило ціни на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі