середа, 31 жовтня 2007 08:28

Принца Гаррі запідозрили у відстрілюванні рідкісних птахів

Молодшого сина спадкоємця британського престолу принца Гаррі запідозрили у браконьєрстві, пише в середу газета The Guardian. Принц і його друг, ім"я якого не розголошується, були допитані поліцією у справі про вбивство в графстві Норфолк двох лугових лунів - рідкісних птахів сімейства яструбиних, полювання на яких у Великобританії категорично заборонено.

У поліцію графства звернувся місцевий житель із заявою, що 24 жовтня він виявив біля маєтку Сендрінгхем, що належить королівській сім"ї, двох убитих лунів. У ході розслідування було встановлено, що в Сендрінгхемі у цей час відпочивав принц Гаррі та його друг, які розважались полюванням.

За даними The Guardian, поліція вже поставила запитання принцові Гаррі та його другу. Цю інформацію підтвердила і прес-служба спадкоємця королівської сім"ї, підкресливши, що Гаррі був допитаний виключно як свідок, а не як підозрюваний. У самій поліції Норфолка від  коментарів з приводу незаконного полювання відмовилися.

Знищення рідкісного виду фауни, пише The Guardian, згідно законів Великобританії карається тюремним вироком терміном до 6 місяців, або штрафом в 5 тисяч фунтів стерлінгів. На території Англії, повідомляє газета, залишилося не більше 20 пар лугових лунів, частина яких живе в заповіднику, що межує з маєтком Сендрінгхем, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Принца Гаррі запідозрили у відстрілюванні рідкісних птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі