четвер, 22 лютого 2007 19:32

Принц Гаррі, він же корнет Уельс відправляється до Іраку

Cин спадкоємця королівського престолу Великобританії принца Чарльза - 22-річний Гаррі - найближчим часом відправиться на південь Іраку для проходження подальшої служби у складі Королівського кінногвардійського полку "Синіх", яких названо так за кольором їхніх мундирів, передає телеканал Sky News.

Міністерство оборони Великобританії і представники королівської родини у четвер, 22 лютого, офіційно підтвердили цю інформацію. Гаррі буде направлений до зони бойових дій на заміну військовослужбовців, які завершили своє відрядження.

В Іраку "корнетові Уельсу", як іменуватимуть Гаррі, належить командувати підрозділом з 12 осіб на чотирьох розвідувальних машинах Scimitar, повідомляє Лента.ру

Наголошується, що рішення послати Гаррі до Іраку пояснюється виключно армійським регламентом.

У заяві міністерства оборони також ідеться, що будь-які спекуляції з приводу того, в якому саме підрозділі він служитиме, є "потенційно небезпечними".

Як зазначає Sky News, за останні 25 років Гаррі - перший член королівської сім"ї, який відправляється до зони бойових дій. До нього лише герцог Йоркський брав безпосередню участь в збройному конфлікті.

1982-го року під час війни за Фолклендські острови між Великобританією і Аргентиною він був пілотом бойового вертольота.




Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі, він же корнет Уельс відправляється до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі