понеділок, 03 березня 2008 13:04

Принц Гарі в Афганістані вбив 30 талібів (ФОТО)

Британський принц Гарі, який є третім по черговості спадкоємцем престолу, таємно був перекинутий в афганське місто Гармсір 14 грудня. Це одне з найнебезпечніших місць в наповненій опіумом провінції Гільменд на кордоні території, яку контролюють британські війська, повідомляє The Sun.

Таким чином Гарі, якого раніше хотіли відправити до Іраку, але потім відмовилися, став першим високопоставленим членом королівської сім"ї, який відправився битися на полі бою після внука королеви Вікторії, принца Моріса, який пішов на Першу світову війну.

Газета повідомляє, що всі британські ЗМІ знали про те, що Гарі служить в Іраку, проте не повідомляли про це відповідно до безпрецедентної добровільної угоди, щоб не піддавати принца небезпеки. Але вчора американський сайт Drudge Report повідомив цю новину, і таємниця була розкрита.

Вчора генерали провели нараду, щоб вирішити, чи повертати тепер Гарі додому на п"ять тижнів раніше наміченого терміну. Тим часом принца перекинули з Гармсіру в інший район, який тримається в таємниці.

За проведений в Афганістані час Гарі практично щодня брав безпосередню участь в бойових операціях. Зокрема, як авіадиспетчер він скидав на талібів бомби. The Sun повідомляє, що Гарі убив близько 30 чоловік. Йому не було надано ніяких привілеїв і він піддавався такому ж ризику, як інші солдати.

Глава британського Генштабу генерал Річард Даннат заявив: "Він (Гарі) поводився зразково-показово. Він - честь країни". Прем"єр міністр Гордон Браун додав: "Вся Британія пишатиметься видатною службою, яку він несе". ФактNews.

Фото: Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гарі в Афганістані вбив 30 талібів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі