понеділок, 21 січня 2008 13:26

Принц Чарльз виступить на конференції у вигляді голограми

Спадкоємець британського престолу принц Чарльз виступить на екологічній конференції, яка відбудеться 21 січня в Абу Дабі, передає Sky News. Для цього не знадобиться його реальна присутність в залі: учасники конференції побачать голограму принца.

Використання цієї технології принц Чарльз пояснив тим, що якби він прилетів на літаку, через роботу двигуна в атмосферу виділилося б 15 тонн вуглекислого газу. Саме вуглекислий газ створює парниковий ефект, який є причиною глобального потеплення.

Принц Чарльз привітає учасників конференції з планами по створенню екологічно чистого міста Масдар. Промова була записана у Великій Британії у 2007 році. Як повідомив директор мультимедійної компанії, що здійснила запис, технологія досить проста, для запису і трансляції промови потрібна всього лише одна камера і один проектор.

Це не перший приклад використання подібних технологій знаменитостями: раніше подібні промови записували Девід Бекхем, Річард Бренсон і Ел Гор. Сучасні технології вже дозволяють створити голографічну присутність людини в режимі реального часу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Принц Чарльз виступить на конференції у вигляді голограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі