вівторок, 22 грудня 2020 01:46

Прикордонники підрахували, скільки мігрантів затримали цього року

Прикордонники підрахували, скільки мігрантів затримали цього року
Цього року на українському кордоні зменшився пасажиропотік. Фото: Слово і Діло

У 2020 році прикордонники затримали понад 900 незаконних мігрантів.

Майже 4800 потенційних нелегалів не пустили в Україну, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Загалом з об'єктивних причин з початку року прикордонники не пропустили в Україну 12 тис. іноземців (торік - 21 тис.). З них майже 4800 - потенційні нелегальні мігранти (минулого року їх було удвічі більше).

Найбільше нелегалів виявили у пунктах пропуску для авіасполучення (понад 2700 осіб) та на кордоні з Росією (більш як 1100).

За незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону з початку року прикордонники затримали понад 900 нелегалів (за аналогічний період 2019 року – майже 1300). Найбільше - на кордоні з Польщею та Словаччиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка з фальшивим паспортом і трьома дітьми намагалася вилетіти зі Львова до Стамбула

Також прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявили 7,7 тис. іноземців, які порушили правила перебування на території України.

У зв'язку з карантинними обмеженнями цього року суттєво зменшився пасажиропотік на українському кордоні, а з ним і кількість незаконних мігрантів.

Якщо за 11 місяців 2019 року кордон України на в'їзд та виїзд перетнули 94,3 млн осіб, то за аналогічний період цього року - 31 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники підрахували, скільки мігрантів затримали цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі