понеділок, 18 серпня 2008 19:21

Прикордонники опрацьовують нові правила і порядок пропуску ЧФ РФ

У Державній прикордонній службі України опрацьовують нові правила і порядок пропуску військовослужбовців, військових кораблів та літальних апаратів Чорноморського флоту Російської Федерації в Україну.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві відділу взаємодії зі ЗМІ та зв"язків з громадськістю Державної прикордонної служби.

"Сьогодні у деяких ЗМІ з"явилася інформація з посиланням на джерела у штабі ЧФ Російської Федерації про те, що Державна прикордонна служба України нібито забороняє польоти над територією України літальних апаратів Чорноморського флоту Росії. У зв"язку з цим повідомляємо, що Адміністрацією Державної прикордонної служби України за компетенцією здійснюються заходи з реалізації положень Указу Президента України від 13.08.08 та доручення Кабінету міністрів України від 18.08.08. З цією метою опрацьовуються та будуть направлені до Міністерства юстиції України пропозиції про внесення змін та доповнень до нормативно-правових актів, що регламентують порядок пропуску військовослужбовців, військових кораблів та літальних апаратів Чорноморського флоту Російської Федерації, що перебуває на території України. Відповідно до існуючих норм міжнародного права буде організовано процедуру погодження даних змін з російською стороною", - наголошують у Державній прикордонній службі.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Ющенко своїм указом від 13 серпня 2008 року N 706/2008 затвердив порядок перетину державного кордону України Чорноморським флотом Російської Федерації, що перебуває на території України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники опрацьовують нові правила і порядок пропуску ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі