понеділок, 16 квітня 2007 12:59

Прихильників російської опозиції забили кийками (ФОТО)
9

У центрі Москви в суботу затримали близько 250 учасників несанкціонованих вуличних акцій, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах.

Джерело заявило агентству, що демонстрантів затримали "переважно за адміністративні правопорушення". Їх розвезли по декількох ВВС. Так, Гарі Каспаров перебуває в ВВС "Прісненське".

Спробу "незгодних" пройти в Новопушкінський сквер, де проводила акцію "Молода гвардія Єдиної Росії", міліція сприйняла як провокацію.

Серед затриманих - Едуард Лимонов (НБП), Сергій Удальцов (АКМ) та інші, а також журналісти. З лідерів "Другой Росии" на волі залишився лише Михайло Касьянов - йому та прихильникам вдалося пройти від Пушкінської площі до Тургенєвської, де він виступив на санкціонованому владою мітингу. За оцінками журналістів і міліції, в мітингу взяли участь до тисячі чоловік.

За офіційними даними, в Петербурзі в неділю затримали близько 120 учасників "Маршу незгодних".

"У колотнечі біля Вітебського вокзалу брали участь близько 150 чоловік. Близько 120 з них були затримані", - сказав офіційний представник ГУВС Санкт-Петербурга і Ленінградської області.

Всього, за даними ГУВС, в акції опозиції взяли участь близько 500 чоловік.

Після завершення мітингу на Піонерській площі більшість його учасників попрямували до станції метро Пушкінська. Проте частина мітингувальників пройшла повз метро в напрямку Заміського проспекту й наштовхнулася на кордон міліції, спробувавши прорватися через нього та виставлені на вулиці автобуси.

Виникла бійка, в міліціонерів полетіли пластикові і скляні пляшки, передає РІА "Новости".

Фото REUTERS

Зараз ви читаєте новину «Прихильників російської опозиції забили кийками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі