субота, 05 травня 2007 18:51

Прихильники Лукашенка створили в Росії нову партію

В суботу в Росії оголосили про створення нової партії "Велика Росія", яка готова підтримати владу країни "в її благих починнях" і "відкрито критикувати її помилки". Одним з ініціаторів створення партії став депутат Держдуми Дмитро Рогозін. Політик заявив, що розраховує на чверть всіх голосів виборців на парламентських виборах, що наближаються.

При цьому Дмитро Рогозін до партії не увійшов. "У нас є серйозні підозри, що якби я опинився в керівництві цієї партії, у нас було б проблем з реєстрацією значно більше", - заявив російський політик, передає ВВС.

За словами іншого ініціатора створення партії Андрія Савельєва, в основу ідеології партії буде покладений "національний консерватизм з опорою на російські, перш за все російські традиції..." "Сьогодні на перше місце вийшло національне питання, і без нього не можуть вирішуватися інші проблеми", - вважає депутат Держдуми Андрій Савельев.

Раніше в оргкомітеті створюваної партії вирішили запропонувати очолити організацію білоруському президентові Проте Олександр Лукашенко заявив пізніше, що не погодиться. Президент також повідомив, що не знав про те, що йому запропонували очолити партію у Росії. В той же час, прес-секретар білоруського президента Павло Легкий прокоментував звістку про запрошення Олександра Лукашенко очолити створювану російськими патріотами партію. "Офіційно такої пропозиції Олександр Григорович поки не отримував. Але якщо вона і надійде, мені важко передбачити реакцію президента", - заявив Павло Легкий.

У адміністрації президента Білорусі, у свою чергу, завили, що "згідно із законом Олександр Лукашенко не може бути членом жодної з білоруських партій, але щодо партій інших країн ніяких обмежень не передбачено", пише Telegraf.by.
Зараз ви читаєте новину «Прихильники Лукашенка створили в Росії нову партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі