вівторок, 27 серпня 2019 19:37

Прихильники Філарета зірвали судове засідання

Прихильники Філарета зірвали судове засідання
Прихильники Філарета зірвали судове засідання за позовом УПЦ КП до Мінкульту про незаконність її ліквідації. Фото: ОАСК

Окружний адміністративний суд Києва розпочав засідання за позовом Української православної церкви Київського патріархату до Міністерства культури про скасування наказу про їх ліквідацію.

Суд був змушений перенести слухання на 11 вересня через порушення правопорядку, повідомляється на сайті ОАСК.

Один із слухачів систематично порушував порядок, інші присутні підтримали його. Прихильники УПЦ КП почали кричати "Ганьба" і вимагати відновити свій патріархат.

"З огляду на, що при розгляді даної справи в залі перебувало понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку цій особі, слухати справу було неможливо і суддею було оголошено перерву до 11 вересня", - повідомили в ОАСК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет розповів прихожанам, проти кого треба протестувати

Після перенесення засідання вільні слухачі викликали слідчо-оперативну групу для фіксацій заяви про злочин і заблокували зал судових засідань. У зв'язку з цим секретаріат суду був змушений перенести ряд судових засідань по інших справах.

"Через події, які мали місце 27 серпня під час розгляду справи за позовом УПЦ КП суддя зобов'язаний звернутися до Вищої ради правосуддя з повідомлення про втручання в діяльність по здійсненню правосуддя", - заявили в ОАСК.

Почесний патріарх ПЦУ Філарет звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності на свого колишнього прес-секретаря - архієпископа ПЦУ Євстратія Зорю. Повідомив архієпископа про наявність такого позову Шевченківський районний суд Києва. Про це Зоря написав у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Філарета зірвали судове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі