середа, 14 лютого 2018 22:51

"Приготую смажені курячі серця" - як українці святкують День Валентина

Українці сьогодні відзначають міжнародне свято - День закоханих, або День Святого Валентина.

Наскільки романтично закохані святкуватимуть цей день дізналася Gazeta.ua.

Богдан Шаповал, 21 рік, бариста

Автор: Богдан Шаповал
  Богдан Шаповал закохався у свою дівчину після того, як скуштував її їжу
Богдан Шаповал закохався у свою дівчину після того, як скуштував її їжу

"Познайомились в гуртожитку університету, коли я переїхав туди жити. Я часто ходив і усім казав, що я хочу борщу. І от одна з дівчат запросила мене на овочеве соте. Наступного ранку я приготував їй сніданок, ми жили тоді у сусідніх блоках, кухня у вільному доступі. Після цього почали зустрічатись. День Святого Валентина плануємо відзначити романтично. Подарую коханій книгу, квіти і срібні сережки у формі слоників, вона їх любить. Спочатку посидимо в затишній обстановці, вип'ємо по келиху червоного напівсолодкого. Потім вийдемо надвір, запустимо небесний ліхтарик у формі серця і будем цілуватися. А далі я планую піти з нею в кінотеатр, на романтичну комедію - там будемо їсти поп-корн і сміятися".

Тетяна Ярош, 22 роки, студентка

"Цього року вирішила взяти участь у всіх передсвяткових розіграшах, буду чекати на подарунки і сподіватися на свою удачу. Хлопцю даруватиму свою любов у вигляді смажених курячих сердець".

Дмитро Марченко, 32 роки, інженер
"Планую провести це свято з дівчиною, яка мені подобається. Ми знайомі з нею вже дуже багато часу, колись гуляли в одні компанії, у мене на той момент були інші стосунки. У День закоханих підемо в кіно, потім на гарячий глінтвейн. А після гулятимемо вечірнім містом і будемо обговорювати фільм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини приховували рік - літні українці закохалися після 70 років

Ольга Тимошенко, 24 роки, перекладач

Автор: Ольга Тимошенко
  Ольга Тимошенко з чоловіком обмінюються символічними і практичними подарунками
Ольга Тимошенко з чоловіком обмінюються символічними і практичними подарунками

"З чоловіком я познайомилась 6 років тому, в інтернеті на сайті знайомств. У нього був нікнейм "Шукаю розумну". Мене це обурило і я подумала, що це якийсь сексист. Вирішила з ним посперечатись, написала "Невже ти думаєш, що розумних жінок так мало або що їх так важко знайти?". У нас зав'язалась розмова і через 3 місяці переписки онлайн ми вирішили зустрітись. Коли зустрілись, у нас зав'язались романтичні стосунки. Після 6 місяців спілкування він зробив мені пропозицію. Приїхав до мене в Житомир в гості зі своїми батьками, для того, щоб наші батьки познайомились. Зранку ми пішли на прогулянку містом. Біля річки він став на коліно і зробив мені пропозицію. Це була несподіванка для мене. День Святого Валентина особливо не виділяємо. Вважаємо, що не треба чекати цілий рік для того, щоб сказати коханій людині про свої почуття. Лише подарую чоловіку кавову свічку. Коли ми з ним гуляли напередодні, вона йому дуже сподобалась".

Ольга Сокотун, 24 роки, лікар-інтерн

Автор: Ольга Сокотун
  Ольга Сокотун познайомилась з нареченим на лучному турнірі, де вони були конкурентами
Ольга Сокотун познайомилась з нареченим на лучному турнірі, де вони були конкурентами

"Цього року я проведу свято вдома у батьків, вишиваючи собі на весілля рушник. Воно через тиждень, тож свято любові відзначимо згодом. Наречений зараз далеко - організовує приїзд родичів на весілля. Ми познайомились півтора року тому. Обоє брали участь на турнірі лучників. Це був фестиваль історичної реконструкції. Тоді ні про які стосунки ніхто не думав, роз'їхалися по своїх куточках та й усе. Потім десь через місяць після знайомства почали переписуватись про луки, турніри, ігри, фестивалі. Вирішили, що треба зустрітись. Тоді офіційно почали зустрічатися як пара".

Відомі українці розповіли, як вітають коханих з Днем святого Валентина. Євген Sender розповів:"Одного разу мені вдалося нестандартно привітати кохану. Був сильний мороз. Вирішив зробити сюрприз на повітряній кулі і заспівати серенаду під вікном. Тільки розгорнути кулю у дворі було неможливо, тому невелику звичайну кулю абияк надули газом, прикріпили до неї тонку нитку для контролю і конверт. Жила вона на сьомому поверсі, у потрібний момент подружка вивела її на балкон і тут ми - бременські музики і повітряна куля. Коханій було дуже приємно".

Зараз ви читаєте новину «"Приготую смажені курячі серця" - як українці святкують День Валентина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі