середа, 04 квітня 2007 18:12

Придністров"я просить грошей у Москви

Верховна Рада Придністров"я звернулася до депутатів Держдуми РФ з проханням про фінансову допомогу самопроголошеній Республіці. Звернення Верховної Ради мотивоване складною соціально-економічною ситуацією, яка склалася у Придністров"ї.

У зверненні Рада просить розглянути питання, пов"язані з розблокуванням зовнішньоекономічної діяльності придністровських економічних агентів, і про надання фінансової допомоги співвітчизникам і громадянам РФ, які проживають в Республіці.

"В умовах перманентних блокад і обмежень громадяни Придністров"я фактично позбавлені права на повноцінний соціально-економічний розвиток", - наголошується в документі. Депутати відзначають, що у зв"язку зі складною економічною ситуацією в Придністров"ї не діють закони, направлені на забезпечення державних зобов"язань, зокрема надання пільг таким категоріям громадян, як інваліди, діти-сироти, пенсіонери, малозабезпечені, донори і працівники соціальної сфери.

"Враховуючи недонадходження грошових коштів до державного бюджету за підсумками січня-лютого 2007 року, ситуація з фінансуванням соціальної сфери стає критичною", - підкреслюється в документі. Його автори також вказують, що через тиск на Придністров"я без додаткової допомоги ситуація в Республіці не зміниться, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Придністров"я просить грошей у Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі