середа, 04 квітня 2007 06:44

Придністров"я готує власних шпигунів

Спікер парламенту невизнаної республіки Придністров"я Євгеній Шевчук розробив законопроект про створення Служби зовнішньої розвідки. 2 квітня документ обговорювався на засіданні парламентського комітету з безпеки, оборони і миротворчої діяльності.

У даний час у Придністров"ї відсутня правова база для здійснення зовнішньої розвідки, якою займається один із підрозділів міністерства державної безпеки. Законопроект встановлює механізм роботи нової служби, охарактеризованої, як "специфічний підрозділ, покликаний захищати безпеку особи, суспільства і держави від зовнішніх загроз".

У січні 2007 року парламент невизнаної республіки відмовився від створення загальної держави з Молдовою, до складу якої Придністров"я входить де-юре. Раніше, у вересні 2006 року, в республіці відбувся референдум, на якому 97 відсотків громадян висловилися за її незалежність і подальше приєднання до Росії, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Придністров"я готує власних шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі