четвер, 04 березня 2021 20:23

Причиною страху українців назвали дві травми

Причиною страху українців назвали дві травми
Олександра Бакланова про травми українців. Фото: ВСЛ

Причина страху нашого суспільства у двох травмах - постколоніальній і посттоталітарній. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" каже консультантка зі стратегій та управління Олександра Бакланова.

"У світі є суспільства, які долали одну з них. Але немає жодного, окрім України, де вони мали таке тривале і глибоке поєднання", - пояснила.

Подолати історичну травму можна через виховання та освіту, через переосмислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали мету українського суспільства

"Українці - чемпіони з виживання. Наші навики залишатись живими формувалися поколіннями. Зараз підійшли до історичного моменту, коли маємо перетворити їх в правила, а отриману безпеку використати для розвитку. Важливо, щоб розуміння травми було не про безкінечне страждання, а про силу".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ІЗ ОЛЕКСАНДРОЮ БАКЛАНОВОЮ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

За кілька місяців Революції гідності розвернули корабель у протилежний напрямок. Обрали західний шлях розвитку. Рухаємось ним і зараз. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів соціальний підприємець, співзасновник Відкритого університету Майдану Остап Стасів.

Зараз ви читаєте новину «Причиною страху українців назвали дві травми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі