понеділок, 25 серпня 2008 15:17

Причиною авіакатастрофи у Киргизії могла бути розгерметизація салону літака

В авіакатастрофі Boeing у небі над Киргизією загинуло 68 людей, врятувалися 22. Однак списки постраждалих ще уточнюють. Уже достеменно відомо, що це був не теракт. За однією із версій, катастрофа сталася через розгерметизацію лайнера.

Літак Boeing-737, що летів з Бішкека до Тегерана, розбився неподалік від бішкекського аеропорту "Манас". Коли він набрав висоту 1000 метрів, спрацював сигнал розгерметизації салону. Авіалайнер попросив дозвіл на аварійне приземлення, однак не встиг долетіти до аеропорту. Літак намагався здійснити аварійну посадку за два кілометри від бішкекського аеропорту "Манас".

Boeing впав на землю і зайнявся. В авіакатастрофі загинуло 68 людей. Двадцяти двом вдалося врятуватися, серед них – екіпаж авіалайнера. На борту літака були 52-оє громадян Ірану, 24 киргизи, троє казахів, двоє громадян Канади і по одному громадянину Туреччини і Китаю. Є поки офіційно не підтверджена інформація, що на борту літака була молодіжна збірна Киргизстану з волейболу.

Токхон Мамітов, радник президента Киргизстану: "Ми врятували приблизно два десятки людей, але маємо повідомити, що решта, на жаль, загинули".

Слідча комісія відкидає версію теракту. Представник авіакомпанії-власниці літака Itek Air на терміновій нараді повідомив, що літак був технічно справним. Лише за дві години до зльоту він повернувся з Москви. Після того пройшов техогляд і з новим екіпажем вирушив за напрямком Бішкек - Тегеран.

Чорні скриньки вже розшифровують російські фахівці. За попередніми даними, причиною авіакатастрофи стала розгерметизація салону літака. Бішкекський аеропорт "Манас" працює у звичайному режимі. Завтра у Киргизстані - жалоба за загиблими в авіакатастрофі, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Причиною авіакатастрофи у Киргизії могла бути розгерметизація салону літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі