вівторок, 22 квітня 2008 16:26

При виїзді з США у туристів зніматимуть відбитки пальців

США зобов"яжуть авіаоператорів і компанії, що займаються морськими перевезеннями, збирати відбитки пальців у іноземців, що виїжджають з США. Як передає Associated Press, вказана інформація передаватиметься в Міністерство національної безпеки США протягом 24 годин з моменту, коли людина покинула межі країни, повідомляє Associated Press.

Передбачається, що нове правило набуде чинності до 30 червня 2009 року.

Коментуючи нововведення, конгресмен Бені Томпсон, глава комітету з питань забезпечення національної безпеки заявив, що найменша невпевненість в особі того, хто приїздить до країни або покидає її, - неприйнятний ризик. Американська влада сподівається, що нове правило, яке стосується порядку виїзду з країни, допоможе посилити безпеку держави, на яку в США звертають пильну увагу з часу подій 11 вересня 2001 року.

В теперішній час відбитки пальців знімають в туристів тільки при в"їзді до країни. Пропозиція збирати біометричні дані у людей, які покидають межі США, вже знайшла своїх критиків в особі деяких авіакомпаній, які вважають, що всі витрати має взяти на себе уряд, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «При виїзді з США у туристів зніматимуть відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі