понеділок, 14 січня 2008 19:45

При вибуху в Карачі загинули 12 чоловік

Кількість загиблих від теракту в найбільшому пакистанському місті Карачі зросло до 12 чоловік, поранені більше 60, повідомляють приватні телеканали з посиланням на джерела в лікарнях міста.

Власті поки говорять про 10 загиблих і близько 40 поранених. Серед загиблих постраждалих є діти.

Вибуховий пристрій був закріплений на мотоциклі, припаркованому на жвавому перехресті в карачинському районі Ланді поблизу місцевої текстильної фабрики.

Власті побоюються, що в місті можуть початися безлади. Терористичні акції в Карачі нерідко оберталися погромами і зіткненнями прихильників протистоячих політичних сил. За деякими даними, жителі району, де відбувся вибух, вже почали виходити на вулиці, в районі чутні постріли. Поліція терміново перекидає туди додаткові підрозділи.

У Карачі в даний час знаходиться президент Пакистану Первез Мушарраф. За даними ЗМІ, теракт відбувся далеко від місця, де розмістився президент.

Поки жодне з терористичних угрупувань, що діють в Пакистані, не узяло на себе відповідальність за цей злочин.

Ситуація в Пакистані різко загострилася після загибелі 27 грудня екс-прем"єра і популярного опозиційного політика Беназір Бхутто.

Вона померла від важкого поранення, отриманого при теракті, коли під час багатотисячного мітингу в місті Равалпінді бойовика-смертника відкрив вогонь по її автомобілю, а потім висадив себе поряд з ним. Всього тоді загинуло 26 і було поранено близько 90 чоловік.

Після загибелі Бхутто в країні почалися масові акції протесту, що переросли у ряді регіонів в погроми і безлади. Власті були вимушені перенести загальні парламентські вибори з 8 січня на 18 лютого, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «При вибуху в Карачі загинули 12 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі