понеділок, 05 травня 2008 11:53

Президенту Сербії обіцяють "кулю в лоба" через Косово

Президенту Сербії Борису Тадічу погрожують вбивством через "зраду інтересів країни", повідомляє РИА "Новости" з посиланням на джерела, близькі до адміністрації президента.

Лист із погрозою був надісланий напередодні голові держави.

Поки точно не відомо, коли саме було отримано послання, проте повідомляється, що загрози на адресу сербського лідера стали частішими після проголошення незалежності Косова від Сербії 17 лютого.

Тадіча звинувачують в тому, що він нібито погодився з втратою сербського південного краю в обмін на гарантії від міжнародного співтовариства на наближення країни до Євросоюзу.

За даними місцевих ЗМІ, в адресованому президенту листі серед іншого йдеться про те, що Тадіч "відповість за зраду країни і як зрадник сербського народу отримає те, що заслуговує - кулю в лоб".

Тим часом, прес-секретар республіканської прокуратури Томо Зоріч поки не зміг прокоментувати цю ситуацію. Він сказав, що повинен спочатку проконсультуватися з керівництвом.

Також відмовилися надати будь-яку інформацію журналістам і в прес-службі президента.

Втім, джерело стверджує, що лист з погрозами був відправлений або з Сербії, або з американського міста Чикаго.

За словами екс-директора сербського Інституту кримінальних розслідувань Добрового Радовановіча, не на користь президента і його радників приховувати від громадськості повідомлення про погрози на свою адресу, оскільки оприлюднення таких відомостей може запобігти можливому замаху.

"Ми зробили помилку з Джінджічем, приховуючи інформацію про погрози і ризики", - сказав експерт.

Нагадаємо, що прем"єр-міністр Сербії, лідер Демократичної партії Зоран Джінджіч був смертельно поранений в Белграді 12 березня 2003 року двома пострілами з снайперської гвинтівки у будівлі уряду. На посаді голови Демпартії Джінджіча змінив президент країни Тадіч, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Президенту Сербії обіцяють "кулю в лоба" через Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі