субота, 29 грудня 2007 17:25

Президентські вибори в Лівані перенесені на 12 січня

В п"ятницю спікер парламенту Лівану Набіх Беррі (Nabih Berri) оголосив про перенесення виборів президента країни з 29 грудня на 12 січня 2008 року. З вересня 2007 року дата голосування переноситься вже в 11 разів.

Відповідно до законодавства Лівану президент країни обирається парламентом. У голосуванні повинні брати участь не меншого 85 депутатів з 127, а майбутній президент зобов"язаний отримати як мінімум дві третини голосів присутніх парламентаріїв.

Тим часом коаліція має в своєму розпорядженні лише 68 місць в парламенті і не може самостійно вибрати главу держави. Опозиційні партії вже не раз заявляли про намір бойкотувати вибори, оскільки їх не влаштовує жоден кандидат.

Після тривалих переговорів сторонам вдалося знайти гідного кандидата - головнокомандуючого армією Лівану генерала Мішеля Сулеймана. Проте до внесення змін до конституції він не може балотуватися на пост президента.

Нагадаємо, що попередній президент Лівану - Еміль Лахуд - подав у відставку 23 листопада нинішнього року, повідомляє lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президентські вибори в Лівані перенесені на 12 січня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі