Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2007 08:37

Президентові Ірану відмовили в огляді місця, де були башти-близнята ВТЦ у Нью-Йорку

Власті Нью-Йорка ухвалили рішення відмовити президентові Ірану Махмуду Ахмадінежаду в можливості відвідин місця, де до терактів 11 вересня 2001 року стояли башти-близнята Всесвітнього торгового центру (ВТЦ). Про це заявив глава департаменту поліції Нью-Йорка Реймонд Келлі. "Запит був відхилений із причин безпеки", - прокоментував ситуацію Келлі. Він, зокрема, вказав, що будівельні роботи, які ведуться, також є перешкодою для проходу на територію об"єкту.

За його словами, раніше вдень в середу, 19 вересня, Постійне представництво Ісламської Республіки Іран при ООН подало відповідний запит до департаменту поліції Нью-Йорка і до Секретної служби США. Ці два органи задіяно в організації безпеки 62-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, для участі в якій приїде незабаром до Нью-Йорка Ахмадінежад.

З якою метою президент Ірану бажав відвідати місце трагедії в південній частині Манхеттену, залишилося невідомим, відзначає ИТАР-ТАСС.

У Білому домі прокоментували ситуацію так: "Це справа властей Нью-Йорка, проте здається досить дивним, що президент країни, яка є посібником тероризму, відвідає "граунд-зіро".

Раніше із засудженням виступили декілька претендентів на пост президента США. Колишній губернатор штату Массачусетс, республіканець Мітт Ромні, назвав "зухвалим" бажання Махмуда Ахмадінежада. Він знов призвав США "висунути звинувачення" президентові Ірану, а не "приймати його" з розкритими обіймами.

Екс-сенатор від штату Теннессі - республіканець Фред Томпсон підкреслив, що це стане "образою пам"яті загиблих у 2001 році від рук терористів". Зокрема він вказав, що "Іран несе відповідальність за постачання зброї екстремістам, що вбивають американців в Іраку і Афганістані до цього дня".

Зараз ви читаєте новину «Президентові Ірану відмовили в огляді місця, де були башти-близнята ВТЦ у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути