понеділок, 25 лютого 2008 08:55

Президентом Кіпру обраний комуніст

Кандидат від комуністичної Прогресивної партії трудового народу Кіпру Дімітріс Хрістофіас отримав перемогу в другому турі президентських виборів у Республіці Кіпр. Згідно даним кіпрської виборчої комісії після підрахунку 100 відсотків бюлетенів, за нього проголосували 53,4 відсотка виборців.

Другий кандидат на головний державний пост острова, екс-міністр закордонних справ Республіки Кіпр Іоанніс Касулідіс отримав підтримку 46,6 відсотків тих, що проголосували. Явка виборців становила близько 90 відсотків.

61-річний Хрістофіас стане шостим за рахунком президентом у історії Республіки Кіпр. Його перемога – це велика сенсація для Кіпру, оскільки він стане першим кіпрським президентом, кандидатуру якого на вибори висунула місцева комуністична партія.

У ході передвиборної кампанії Хрістофіас неодноразово наголошував на необхідності швидкого відновлення переговорів між громадами щодо кіпрського врегулювання за підтримки ООН.

Голосуючи на виборчій ділянці в Нікосії, він заявив, що направляє "дружнє послання туркам-кіпріотам, щоб об"єднати нашу країну і самим розпоряджатися власною долею без втручання іззовні", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Президентом Кіпру обраний комуніст ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі