Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 07:38

Президента Східного Тімора готують до третьої операції

Президента Східного Тімора Жозе Рамуша-Орту готують до третьої операції. Про це заявив генеральний директор австралійської клініки Дарвіна "Керфлайт" доктор Лен Нотарас. За його словами, поранений в результаті нападу бунтівників Рамуш-Орта знаходиться в стані штучної коми і підключений до апарату вентиляції легенів. "У понеділок високопрофесійні хірурги впродовж трьох годин витягували кулі й осколки. За прогнозами лікарів, не зважаючи на те що президент Східного Тімора отримав серйозні ушкодження, він повністю видужає.

Як передає ІТАР-ТАРС, найсерйознішою проблемою лікарі вважають кульове поранення легені. За попередніми даними, в Рамуша-Орту стріляли з високошвидкісної зброї.

Група військових злочинців у понеділок атакувала будинок Рамуша-Орти в Ділі - столиці Східного Тімора. У перестрілці президент отримав вогнепальне поранення. Загинув один з його охоронців. Убитий керівник бунтівників Алфредо Рейнадо, який розшукувався властями за колишні виступи проти уряду цієї наймолодшої незалежної країни Азії.

Бунтівники, що вчинили замах на президента Тімора Лешті Жозе Рамуша-Орту і важко поранили його в живіт, зчинили також напад на резиденцію прем"єр-міністра країни Шанани Гужмау. Про цей другий напад повідомлялося лише, що замах на голову уряду "провалився".

Президент Рамуш-Орта - ветеран боротьби за незалежність, відомий в регіоні письменник, лауреат Нобелівської премії миру 1996 року, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Президента Східного Тімора готують до третьої операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути