субота, 16 лютого 2008 12:10

Президента Парагвая ледь не отруїли соляною кислотою

Президента Парагвая ледь не отруїли соляною кислотою
Президент Парагвая Ніканор Дуарте Фрутос ледь не отруївся мінеральною водою, що була змішана з соляною кислотою. Про це повідомили в п"ятницю місцеві ЗМІ. Поки невідомо, чи було це спробою замаху на життя глави держави або мова йде про випадковий збіг обставин. Влада веде розслідування дивної події.

Інцидент відбувся в кабінеті головнокомандуючого озброєними силами Парагвая генерала Бернардіно Сото Естігаррібії під час традиційної зустрічі глави держави з військовим командуванням для обговорення поточних питань.

За словами міністра оборони Нельсона Мори, він бачив, як офіціант дістав з холодильника пляшку мінеральної води, відкрив її і подав в склянці президентові. Ніканор Дуарте Фрутос відпив трохи води зі склянки, але, відчувши дивний смак, відразу ж виплюнув її. В результаті глава держави серйозно не постраждав, а лише отримав невеликий опік порожнини рота.

Лабораторний аналіз показав, що в пляшці з водою містилася соляна кислота, яка використовується в різних чистячих засобах. У інших пляшках з мінеральною водою, що знаходилися в холодильнику, подібна речовина не виявлена. Можливо, кислота випадково з чиєїсь халатності потрапила в пляшку на заводі з розливу води.

Сам глава держави з гумором віднісся до того, що трапився, і на питання журналістів про те, чи не думає, що на його життя було здійснено замах, відповів: "Не знаю, навіщо вони це зробили, адже я безсмертний", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Президента Парагвая ледь не отруїли соляною кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі