субота, 12 січня 2008 12:39

Президента Інтерполу звинувачують у корупції

Президент Інтерполу і глава південноафриканської поліції Джекі Селебі постане перед судом за звинуваченням у корупції і "спробах перешкодити здійсненню правосуддя".

Таке рішення, повідомляє BBC News, у п"ятницю 11 січня виніс суд Преторії, що проводив попереднє слухання справи Селебі. Дата початку суду поки не призначена.

Глава поліції ПАР наприкінці 2007 року був обвинувачений в одержанні хабарів від кримінальних структур. За даними слідства, упродовж п"яти років глава поліції ПАР одержав близько 170 тисяч доларів від місцевого бізнесмена, звинуваченого в ряді тяжких злочинів, у тому числі, у замовленому вбивстві.

Селебі висунуті проти нього звинувачення категорично заперечує. ЗМІ ПАР, у свою чергу, висувають припущення, що Селебі міг стати жертвою в боротьбі за сфери впливу між двома правоохоронними структурами республіки – антикорупційного підрозділу Скорпіон і поліцією, яку він очолював.

Мас-медіа звертають увагу на те, що висунуте проти Селебі обвинувачення будується винятково на доказах, добутих Скорпіоном. У свою чергу, співробітник Скорпіона, що очолював розслідування в справі глави поліції, кілька днів тому сам був обвинувачений у корупції і тимчасово відсторонений від роботи. Докази провини цієї людини були зібрані відомством Селебі, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Президента Інтерполу звинувачують у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі