понеділок, 07 лютого 2011 15:44

Спецтема: Арабські революції

Президента Єгипту і його $ 70 млрд хоче прихистити Німеччина

Президента Єгипту і його $ 70 млрд хоче прихистити Німеччина

Німеччина прийме президента Єгипту Хосні Мубарака в тому випадку, якщо він вирішить відправитися на лікування в одну з німецьких клінік, заявив генеральний секретар партії "Християнсько-демократичний союз" Рупрехт Поленц.

Мубарак може виїхати на лікування до Німеччини і таким чином відмовитися від влади в Єгипті, де проходять багатотисячні демонстрації громадян, незадоволених його правлінням. Зокрема, про такий варіант розвитку подій в Єгипті писала The New York Times.

Поленц, який очолює в бундестазі комітет із зовнішньої політики, заявив, що Німеччина прийме Мубарака хоча б з міркувань гуманності.

У той же час він підкреслив, що західні країни не повинні чинити тиск на Єгипет, щоб не заважати громадянам африканського держави самим обрати своє майбутнє.

Аналогічну точку зору висловив і заступник голови фракції ХДС в бундестазі Андреас Шоккенхофф.

Антипрезидентські виступи в Єгипті тривають протягом двох тижнів. Основною вимогою пікетувальників є відставка Мубарака, який перебуває при владі в Єгипті з 1981 року.

Мубарак пообіцяв, що після закінчення терміну своїх повноважень в кінці 2011 року не буде претендувати на президентський пост.

Раніше арабський телеканал Аль-Джазіра повідомив з посиланням на співробітника посольства Єгипту в Тель-Авіві, що Ізраїль готовий надати Мубараку притулок у разі необхідності.

25 січня син і потенційний наступник президента Єгипту Хосні Мубарака Гамаль втік до Лондона.

Між тим, британські ЗМІ з посиланням на підрахунки близькосхідних експертів поширили інформацію про те, що статок сім'ї Мубарака може становити 40-70 мільярдів доларів.

Повідомляється, що значну частину свого статку єгипетський лідер "сколотив" за роки свого віце-президентства та перебування на посаді заступника міністра оборони й командуючого єгипетськими ВПС, коли він мав відношення до численних інвестиційних проектів і великих військових контрактів.

За даними експертів, основна частина коштів Мубарака розміщена в британських і швейцарських банках, а також вкладена в об'єкти нерухомості в містах Лондоні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі і на узбережжі Червоного моря.

Deutsche Welle, РБК

Зараз ви читаєте новину «Президента Єгипту і його $ 70 млрд хоче прихистити Німеччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі