четвер, 12 квітня 2007 20:08

Президент Всесвітнього банку вибачився за зарплату коханки (ФОТО)

 
Президент Всесвітнього банку Пол Вулфовіц в четвер, 12 квітня, визнав, що "зробив помилку", використавши своє службове становище для підвищення зарплати співробітниці банку, на ім`я Шаха Ризе і для її просування по кар"єрних сходах.

Пол Вулфовіц також додав, що готовий прийняти будь-яке рішення правління Всесвітнього банку, зайнятого розглядом цього випадку. Раніше, як відзначає ВВС News, Вулфовіц заявляв лише про те, що повністю несе відповідальність за подію, але ще не визнавав відкрито своїх "помилок".

Корупційний скандал навколо колишнього замглави Пентагону, відомого антикорупціонера Пола Вулфовіца розгорівся після того, як стало відомо, що він одноразово підвищив Шаху Резе, з якою його зв"язували романтичні відносини, зарплату на 61 тисяча доларів, що протирічить правилам банку, які передбачають одноразове підвищення максимум в 30 тисяч.

Таким чином, Шаха Реза, яка знаходилася на службі Держдепартаменту США, стала отримувати 193 тисяч доларів на рік, майже на десять тисяч доларів більше державного секретаря Кондолізи Райс. Крім того, незадовго до цього Реза отримала підвищення.

Не дивлячись на те, що Шаха Реза ще в 2006 році пішла з Всесвітнього банку в неурядову організацію "Фонд майбутнього", правління банку в квітні 2007 року вирішило провести розслідування інциденту, побачивши в цьому "можливе порушення правил кадрової політики" з боку Вулфовіца, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Президент Всесвітнього банку вибачився за зарплату коханки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі