четвер, 05 квітня 2007 13:50

Президент Туркменії не дав амністію політв"язням

Туркменський президент Гурбангули Бердимухаммедов відмовив проханням щодо перегляду кримінальних справ, пом"якшення режиму утримання або помилування, надісланих на його ім"я родичами 55 ув"язнених. Йдеться про колишніх держчиновників, представників опозиції, зокрема, про тих, хто був засуджений у справі про замах на Туркменбаші в 2002 році.

Повідомлення про те, що влада Туркменії готує амністію, з"явилися наприкінці 2006 року. У Республіці була навіть створена президентська комісія з діяльності правоохоронних органів, і, як стверджує джерело в апараті президента, родичам кількох ув"язнених було запропоновано написати прохання і детально викласти аргументи, які свідчать на користь амністії. У результаті до цієї комісії, а також безпосередньо до Народної ради (Халк Маслахати) надійшли прохання від членів сімей більш ніж 55 ув"язнених.

До деяких прохань додавалися документи, що свідчать про вкрай тяжкий стан здоров"я прохачів, про хвороби і тілесні ушкодження, отримані за час виконання покарання.

У підсумку частина прохачів уже отримала відмови, а президент Бердимухаммедов дав вказівку не поспішати з переглядом справ "політичних" ув"язнених та інших відомих в"язнів.

Як повідомило джерело в силових структурах Туркменії, комісія з діяльності правоохоронних органів існуватиме й надалі, але "зверху" надійшов ясний указ: питання щодо помилування "політичних" ув"язнених та інших колишніх високопосадових осіб вирішуватиме особисто президент, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Президент Туркменії не дав амністію політв"язням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі