середа, 19 березня 2008 09:33

Президент Східного Тімору видужує після замаху і вже залишив лікарню

 Президент Східного Тімору Жозе Рамуш Орта був виписаний з лікарні в австралійському місті Дарвін, де він знаходився на лікуванні після здійсненого на нього у лютому замаху, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на АР.

Рамуш Орта залишиться на території Австралії ще на кілька тижнів для амбулаторного лікування. Президент Східного Тімору, що провів близько місяця у лікарні, подякував австралійським лікарям і подарував їм каву Тімор, відзначає агентство.

Рамуш Орта був поранений при нападі бойовиків на його резиденцію у столиці країни Ділі 11 лютого. Бойовики під"їхали до будинку президента на двох автомобілях, після чого відкрили стрілянину. Він отримав кульове поранення у живіт і був негайно відправлений до австралійського військового госпіталю у Ділі, де йому зробили термінову операцію. Протягом десяти днів після замаху лідер Тімор знаходився у стані медикаментозної коми. Після того, як стан лідера Східного Тімору стабілізувався, його доставили у місто Дарвін для подальшого лікування.

Розташована у східній частині острова Тимор у Південно-Східній Азії країна довго була колонією Португалії, поки 1975 року не увійшла до складу Індонезії як окрема провінція. 1999 року Джакарта відмовилася від управління територією і передала її під тимчасове управління ООН. 20 травня 2002 Східний Тімор став незалежною державою, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Президент Східного Тімору видужує після замаху і вже залишив лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі