четвер, 13 березня 2008 08:52

Президент Східного Тімора назвав людину, що в нього стріляла

Президент Східного Тімора Жозе Рамуш-Орту назвав ім"я людини, що стріляла в нього під час нападу повстанців на президентську резиденцію в лютому 2008 року, повідомляє агентство France Presse з посиланням на австралійські ЗМІ. Ним виявився Марсело Каетано, колишній солдат армії Тімору, який дезертирував з її лав разом з 600 іншими солдатами в 2006 році.

Президент зміг упізнати злочинця, оскільки раніше вже зустрічався з ним. За словами брата Жозе Рамуша-Орту Арсеніо, "президент добре знав його. Два роки тому Марсело отримав важке поранення, і президент (тоді ще прем"єр-міністр) особисто надав йому допомогу, забезпечивши термінову доставку пацієнта в лікарню на вертольоті і проведення операції під керівництвом кращих лікарів".

Де знаходиться Марсело Каетано на даний час, невідомо.

Нагадаємо, лауреат Нобелівської премії миру Жозе Рамуш-орту був важко поранений у живіт під час нападу повстанців на його резиденцію. Альфредо Рейнадо, який керував замахом був убитий охороною президента під час нападу. Незабаром після замаху на Рамуша-орту ще одна група повстанців спробувала вбити прем"єр-міністра країни Шанану Гужмау, проте він не постраждав.

Очікується, що Жозе Рамуш-орта, якого доправили в австралійську лікарню відразу після замаху, буде виписаний за десять днів. У середу він вперше виступив по телебаченню прямо з лікарні і заявив, що вже готується до виголошування своєї першої після одужання промови, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Східного Тімора назвав людину, що в нього стріляла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі