вівторок, 19 лютого 2008 09:50

Президент Сербії закликав ООН визнати незалежність Косова незаконною

Президент Сербії Борис Тадіч на засіданні Ради Безпеки ООН закликав розпустити парламент сербського краю Косово, який напередодні прийняв в односторонньому порядку декларацію про незалежність, а також визнати незалежність краю незаконною.

"Ми вимагаємо від генерального секретаря ООН Пан Гі Муна відповідно до попередніх рішень Радбеза ООН, включаючи резолюцію 1244, ясних і безумовних інструкцій на адресу його спеціального представника у Косові Іоакима Рюкера у найкоротші терміни застосувати всю повноту влади і оголосити односторонній і незаконний акт відділення Косова  від Республіки Сербія нікчемним і таким, що не має сили", - заявив Тадіч.

"Ми також вимагаємо, щоб спецпредставник (генсека ООН) Рюкер розпустив асамблею (парламент) Косова, у зв"язку з тим, що цей орган проголосив незалежність порушуючи резолюцію РБ ООН 1244", - додав він.

Тадіч також вказав на те, що у спецпредставника є для цього всі повноваження, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Президент Сербії закликав ООН визнати незалежність Косова незаконною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі