четвер, 13 березня 2008 10:37

Президент Сербії розпустив парламент країни

Президент Сербії Борис Тадіч підписав указ про розпуск парламенту країни і призначив дату позачергових парламентських виборів на 11 травня 2008 року, повідомляє AFP. Відповідна пропозиція була направлена президентові країни урядом Сербії 10 березня 2008 року. За два дні до цього прем"єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца оголосив про відставку та розпуск уряду.

Формальне рішення про розпуск Скупщини було ухвалене на засіданні уряду Сербії 10 березня 2008 року. Міністри підписали пропозицію про розпуск парламенту і направили її на підпис президентові Сербії.

Прем"єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца подав прохання про відставку 8 березня 2008 року. Приводом для цього стало відхилення кабінетом міністрів резолюції щодо Косова, ухваленої парламентом країни. Документ, що регламентує взаємовідносини Сербії з ЄС в світлі визнання більшістю країн–членів Євросоюзу незалежності сербського краю Косова, не знайшов підтримки у ряду міністрів в уряді Коштуніци. Після цього прем"єр оголосив про розвал правлячої коаліції, подав прохання про відставку і закликав до швидкого проведення нових виборів у Парламент, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Сербії розпустив парламент країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі