вівторок, 22 травня 2007 15:00

Президент Румунії обізвав журналістку "смердючою циганкою"

Президент Румунії Траян Басеску, який в суботу, 19 травня, був поновлений на своїй посаді згідно з наслідками загальнонаціонального референдуму, допустив расистські вислови в адресу однієї з журналісток, обізвавши її "смердючою циганкою", пише Der Spiegel.

Вчинок Басеську викликав хвилю критики з боку союзу журналістів і правозахисних організацій. Представники Національної ради з боротьби з дискримінацією заявили про намір подати на президента до суду. Сам Басеску, як повідомляє газета The Chicago Tribune, приніс журналістці свої вибачення.

Інцидент стався в день референдуму. Журналістка одного з приватних телеканалів зустріла Басеску разом з його дружиною в одному з супермаркетів Бухареста, де вони робили покупки, і зняла їх на камеру мобільного телефону.

Потім, коли Басеску завантажував пакети з продуктами в багажник своєї машини, вона підійшла до нього, щоб запитати, якого результату він чекає від референдуму, що проходить. "Ти не знайшла нічого кращого, чим зайнятися, пташка?" - запитав президент, потім відібрав у журналістки стільниковий і сів в машину.

У машині він звернувся до дружини: "До чого ж вона зухвала, ця смердюча циганка". Тим часом стільниковий продовжував працювати і записувати все, що відбувається. Пізніше охорона президента повернула журналістці її телефон, проте, судячи з усього, забула стерти запис.

У результаті, слова Басеску були передані в ефірі телеканалу, на якому працювала журналістка. На референдумі з питання про імпічмент майже три чверті громадян Румунії висловилися за те, щоб Траян Басеську залишився президентом, пише Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Президент Румунії обізвав журналістку "смердючою циганкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі