понеділок, 11 серпня 2008 10:15

Президент Пакистану відмовився йти у відставку

Президент Пакистану Первез Мушарраф не збирається йти у відставку не дивлячись на вимоги опозиції, повідомляє 11 серпня AFP з посиланням на прес-секретаря президента Рашида Куреші.

За його словами, звинувачення опозиції, що пред"являються Мушаррафу, не відповідають дійсності, тому у нього немає ніяких причин відмовлятися від влади. В той же час Куреші відмовився від коментарів з приводу подальших планів президента Пакистану.

Нагадаємо, інформація про підготовлюваний імпічмент Мушаррафу з"явилася в кінці минулого тижня після успішного завершення переговорів між главою Пакистанської народної партії, вдівцем Беназір Бхутто Асіфом Алі Зардарі і главою Мусульманської ліги-N, колишнім прем"єром Пакистану Нафазом Шаріфом.

Як повідомлялося, сторони домовилися підняти питання про початок процедури імпічменту 11 серпня на засіданні нижньої палати пакистанського парламенту. Згідно нової інформації, початок процедури імпічменту відкладається на кінець тижня.

За даними агентства, якщо Мушарраф не погодиться добровільно відійти від влади, то існує три варіанти розвитку подій: він може оскаржити правомочність імпічменту в парламенті, розпустити Народну асамблею або ввести в країні режим надзвичайного положення.

Вперше повідомлення про можливий імпічмент президентові Пакистану з"явилися після поразки його партії на виборах в нижню палату парламенту, Національну асамблею, в лютому 2008 року. Тоді процедура відставки так і не була почата. Знов про можливий імпічмент заговорили на початку серпня, після того, як Мушарраф відмовився від поїздки до Пекіна на Олімпіаду-2008, направивши замість себе прем"єр-міністра Пакистану Юсуфа Разу Гілані.

Для початку процедури імпічменту опозиції достатньо половини голосів депутатів нижньої палати парламенту. Для того, щоб усунути Мушаррафа з посади, необхідні голоси двох третин членів Національної асамблеї і Сенату (верхня палата парламенту), повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Пакистану відмовився йти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі