понеділок, 19 листопада 2007 17:52

Президент Пакистану призначив дату парламентських виборів

Президент Пакистану призначив дату парламентських виборів
Президент Пакистану Первез Мушарраф заявив в неділю 18 листопада, що парламентські вибори в країні пройдуть 8 січня 2008 року, повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, президент не уточнив, чи буде на той час в країні знятий режим надзвичайного стану. Раніше Мушарраф відзначав, що парламентські вибори пройдуть в січні в умовах надзвичайного стану.

6 жовтня в Пакистані відбулися президентські вибори, на яких Мушарраф одержав перемогу. 5 листопада пакистанський суд повинен був розглянути питання про законність участі Мушаррафа в президентських виборах, оскільки за конституцією президентом не може бути особа, яка перебуває на військовій службі.

Проте 3 листопада Первез Мушарраф оголосив в країні надзвичайний стан і припинив дію конституції, пояснивши це загрозою з боку терористів і втручанням судових властей в дії уряду. Парламентські вибори були перенесені на 2008 рік, Верховний суд розпущений, а потім сформований вже в новому складі.

19 листопада новий склад Верховного суду розгляне законність результатів жовтневих виборів. У випадку якщо президентство Мушаррафа визнають законним, він пообіцяв піти з поста командувача національної армії і правити країною як цивільна особа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Пакистану призначив дату парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі