середа, 06 червня 2007 19:09

Президент Нігерії візьме під контроль звільнення викрадених росіян

Питання звільнення викрадених в Нігерії шести росіян узяв під контроль президент країни Умар Ярадуа, повідомив офіційний представник МЗС РФ Михайло Камінін.

"Питання пошуку і звільнення росіян знаходяться на контролі президента Нігерії Умара Ярадуа і віце-президента країни Гудлака Джонатана. Керівництво зовнішньополітичного відомства Нігерії завірило посла Росії в тому, що за вказівкою президента Нігерії компетентні органи роблять всі можливі кроки для звільнення російських громадян", - мовиться в розміщеній на сайті МЗС відповіді Камініна на питання журналістів.

Невідомі 3 червня викрали співробітників компанії "Русал", що працюють за контрактом в нігерійському містечку Ікат-абаси (штат Аква-ібом). Як повідомив прес-секретар посольства РФ в Лагосі Володимир Шварц, група невідомих увірвалася на територію селища при заводі ALSCON (алюмінієва плавильна компанія Нігерії) і шістьох громадян Росії.

Передбачається, що російські громадяни могли бути викрадені з метою отримання викупу, проте докладніших даних поки немає. Як повідомив співробітник російського посольства, викрадені росіяни живі, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Президент Нігерії візьме під контроль звільнення викрадених росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі