середа, 25 липня 2007 17:19

Президент Молдавії заборонив продавати вино до Росії

Президент Молдавії Володимир Воронін заборонив державному агентству "Молдова-Він" видавати акцизні марки на алкоголь, поки всі молдавські виробники вина не будуть допущені на російський ринок.

Він заявив, що не дозволить "російським бюрократам" нав"язувати республіці невигідні умови експорту. "Ми однозначно не працюватимемо за тими схемами, які пропонують керівники якихось російських відомств, навіть якщо вони себе б"ють в груди, що вони там найважливіші і найголовніші", - сказав президент. "І ніякі окремі підприємства не продаватимуть молдавські вина в Росії, - додав Воронін. - Або всі, або ніхто".

Ввезення молдавських вин до Росії було заборонене в березні 2006 року по розпорядженню Роспотребнадзора, який виявив там якісь шкідливі домішки.

В середині липня 2007 року Роспотребнагляд нарешті дозволив ввозити продукцію трьох виробників: "Вісмос" "Калараш-дівін" і "Букет Молдавії", які, належать російським інвесторам.

Раніше повідомлялося про додаткові умови, які Москва виставила Кишиневу на переговорах про відновлення постачань: зокрема, молдавським виробникам пропонувалося здійснювати експорт тільки через російську держкомпанію "Союзплодоімпорт", а також переоформити на неї найбільш популярні торгові марки місцевого алкоголю, повідомляє ІА REGNUM.

Зараз ви читаєте новину «Президент Молдавії заборонив продавати вино до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі