четвер, 24 травня 2007 14:36

Президент Латвії заспіває на ВВС

Латиська народна пісня "Saulit mana krustamate" у виконанні президента прибалтійської республіки Вайри Віке-Фрейберги транслюватиметься на радіостанції ВВС. Композиція, а також інтерв"ю президента прозвучать в ефірі 3 рази.

Пісня "Saulit mana krustamate" буде включена в збірник сучасної латиської народної музики SVIESTS II, в який увійдуть також пісні і музика у виконанні 17-ти груп, що використовують в своїй творчості елементи народної музики. Збірник SVIESTS II поступить в продаж в середині червня, а його презентація відбудеться в п"ятницю, 25 травня, в Екабпілсі в рамках 1-го Міжнародного фестивалю народної музики.

Влітку минулого року ЗМІ вже повідомляли про захоплення президента Латвії народною творчістю, зокрема, Віке-Фрейберга серйозно займалася дослідженням латиських дайн. Дайни - народні ліричні пісні обрядового, побутового і суспільно-політичного характеру. Вони відображають багато сторін життя простого народу, особливо селянства, в різні історичні періоди, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Президент Латвії заспіває на ВВС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі