пʼятниця, 18 квітня 2008 13:33

Президент карликової держави Науру ввів НС в країні

Президент Науру Маркус Стівен ввів в країні надзвичайний стан унаслідок політичної кризи. Голова держави також розпустив парламент і призначив на 26 квітня позачергові вибори, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА з посиланням на австралійську радіомовну корпорацію "Ей-Бі-Сі".

Стало відомо, що таких заходів довелось вжити через дії опозиції, яка веде активну боротьбу проти президента в парламенті. Голову держави підтримують дев"ять депутатів, а інші дев"ять представляють опозицію.

Таким чином парламент не в змозі нормально працювати, і Стівен вирішив провести нові вибори. Розпуск парламенту в Науру можливий тільки після введення надзвичайного стану.

Довідка

Республіка Науру - карликова держава на однойменному кораловому острові в західній частині Тихого океану площею 21,3 кв км і населенням близько 13 тисяч людей, пише "Вікіпедія".

Незалежність проголошена в 1968 році. Найвищий орган законодавчої влади - однопалатний парламент, що складається з 18 депутатів. Порядок виборів членів парламенту визначається Конституцією Науру.

Голова держави і уряду Науру - президент, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Президент карликової держави Науру ввів НС в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі