понеділок, 11 лютого 2008 16:12

Президент Італії закликав розпущений парламент ратифікувати Лісабонський договір

Президент Італії висловився сьогодні за те, щоб обидві палати розпущеного ним парламенту все ж таки зібралися і без зволікання ратифікували Лісабонський договір - новий основоположний документ Євросоюзу. Виступаючи в університеті міста Тренто, Джорджо Наполітано заявив, що Італія повинна виконати свій обов"язок, ратифікувавши документ, не дивлячись на передвиборний період.

Під час виступу 82-річний президент відчув легке нездужання і був вимушений припинити лекцію. Після короткої паузи він попросив стілець і сидячи продовжив читання тексту. Своїм помічникам Наполітано пояснив, що йому стискував горло високий комір чорної мантії почесного професора університету, надітої поверх костюма. Під час вимушеної паузи президент зняв мантію і йому стало легше дихати. Зараз, як запевняють в оточенні президента, Джорджо Наполітано почувається нормально і продовжує програму перебування на півночі Італії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії закликав розпущений парламент ратифікувати Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі