вівторок, 06 травня 2008 12:38

Президент Італії починає консультації по формуванню нового уряду

Президент Італії Джорджо Наполітано проведе у вівторок і середу консультації з питання про формування нового національного уряду, повідомляє в понеділок прес-служба глави італійської держави.

У вівторок президент зустрінеться з новообраними главами обох палат парламенту - головою Сенату Республіки Ренато Скіфані і головою Палати депутатів Джанфранко Фіні. Потім глава держави прийме керівників всіх партійних груп, утворених в парламенті нового скликання, а також всіх колишніх президентів Італії.

Після цих обов"язкових консультацій Наполітано назве ім"я політика, якому він доручить сформувати новий національний уряд.

Відповідно до конституції Італії главу уряду призначає президент республіки. За пропозицією прем"єра він же призначає і членів Ради міністрів.

Очікується, що після перемоги на квітневих виборах пост голови Ради міністрів Італії займе лідер партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії починає консультації по формуванню нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі