вівторок, 24 квітня 2007 10:35

Президент Ірану викликав Буша на дебати

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад викликав на публічні дебати американського лідера Джорджа Буша, повідомляє CBS News. За словами іранського глави держави, він готовий обговорити з Бушем питання двостороннього, регіонального і міжнародного характеру "за умови, що на переговорах буде присутня преса".

Ахмадінеджад не назвав конкретних тем, які він готовий обговорити з Бушем. "Якщо ми хочемо обговорювати права наших народів і міжнародні проблеми, люди мають право знати про це, оскільки у нас немає нічого, що потрібно було б приховувати", - відзначив він.

Білий дім раніше вже пропонував провести двосторонні переговори, не публічні, а на рівні парламентів двох країн. На це президент Ірану заявив, що не знає, чи будуть представники меджлісу зустрічатися з американськими конгресменами.

Разом з тим, CBS News відзначає, що невідомо, чи схвалив цю ініціативу Махмуда Ахмадінеджада духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменєї, оскільки раніше він відкидав можливість будь-яких переговорів з США.

Іранський президент в черговий раз закликав Захід визнати право Тегерану на розвиток мирної ядерної програми. Ахмадінеджад виключив можливість того, що США можуть почати військову операцію проти ісламської республіки, оскільки, за словами іранського лідера, "в Білому домі достатньо розумних людей".

Нагадаємо, на початку квітня президент Ірану оголосив про те, що країна вийшла на "промисловий рівень" збагачення урану. За словами секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані, число центрифуг для збагачення урану, що є у розпорядженні країни, досягло трьох тисяч, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану викликав Буша на дебати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі