субота, 18 серпня 2007 15:34

Президент Ірану: Ізраїль - держава сатани

Президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад вважає, що Ізраїль - це держава, що несе прапор агресії, окупації і сатани. "Сіоністський режим (Ізраїль) - це режим, що несе прапор агресії і окупації, він є прапором Сатани", - заявив в суботу Ахмаді Нежад.

На думку іранського президента, "коли під питання поставлена філософія створення цього режиму, поза сумнівом, що він припинить своє існування і ліквідується".

Ахмаді Нежад не раз виступав з антиізраїльськими заявами. Так, в березні цього року, на зустрічі з суданськими релігійними діячами він назвав сіоністів "втіленням Сатани". Не раз Ахмаді Нежад заявляв, що держава Ізраїль повинно зникнути з лиця землі. Президент Ірану також передрікав, що мир стане свідком "руйнування сіоністського режиму".

У червні цього року ряд держав-членів Раду Безпеки ООН зробили спробу ініціювати ухвалення заяви заява, осуджуюча антиізраїльські заяви Ахмаді Нежада. За процедурою документ повинні були підтримати всі члени СБ ООН. Проте за кулуарною інформацією, проти офіційного засудження іранського президента тоді виступили Катар і Індонезія, два з 15 членів СБ.

Крім того, в грудні 2006 року МЗС Ірану провів міжнародну конференцію "Вивчення Холокоста: усесвітня перспектива". Рішення про проведення заходу було ухвалене після того, як Ахмаді Нежад поставив під сумнів факт і масштаби масового винищування євреїв в роки Другої світової війни, що викликало негативну світову реакцію, у тому числі і з боку Росії. У конференції взяли участь представники багатьох країн, зокрема декілька рабинів з Ізраїлю, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану: Ізраїль - держава сатани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі