понеділок, 14 січня 2008 08:50

Президент Інтерполу подав у відставку

Президент Інтерполу подав у відставку
Президент Інтерполу Джекі Селебі подав у відставку. Про це повідомляє керівництво самого міжнародного поліцейського агентства.

Напередодні відставки, в суботу, Селебі був усунений з посади керівника поліцейської служби Південно-Африканської Республіки.

У п"ятницю прокуратура ПАР оголосила, що відносно високопоставленого поліцейського готуються звинувачення в корупції: власті стверджують, що він отримав 170 тисяч доларів від бізнесмена Глена Альіотті, визнаного винним у контрабанді наркотиків і обвинуваченого в причетності до вбивства в 2005 році гірськорудного магната Бретта Кеббла.

Сам Селебі спростовує наявність якихось зв"язків з організованою злочинністю. У своєму листі про відставку з поста голови Інтерполу він говорить, що вирішив піти "на користь Інтерполу і з поваги до глобального правоохоронного співтовариства".

Рональд Нобл, генеральний секретар Інтерполу, штаб-квартира знаходиться у Франції, високо оцінив діяльність Селебі в цій організації, і підкреслив, що звинувачення останнього в корупції "не мають ніякого відношення до його роботи на посту президента Інтерполу".

При цьому, додав Нобл, "корупція - це одне з найтяжчих звинувачень, які можуть бути висунуті відносно співробітника поліції", повідомляє АМИ "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Президент Інтерполу подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі