середа, 20 червня 2007 16:00

Президент Індії готовий балотуватися на другий термін

Президент Індії Абдул Калам готовий балотуватися на другий термін тільки у разі консенсусу з приводу його кандидатури серед найбільших політичних сил країни, заявив лідер партії "Телугудесам" Чандрабабу Наїду в середу після зустрічі з главою держави.

Він не уточнив, що Калам мав на увазі під "визначеністю", але політичні коментатори вважають, що президент таким чином ввічливо відмовився від пропозиції блоку незалежних регіональних партій балотуватися в президенти, оскільки головні політичні сили вже визначилися з кандидатами і не схильні змінювати свою думку.

Кандидатом від правлячого Об"єднаного прогресивного альянсу (ОПА) стала 72-річна губернатор штату Раджастхан Пратібха Патіл. Аналітики високо оцінюють її шанси стати першою в історії Індії жінкою-президентом, оскільки ОПА заручилися підтримкою "лівих" і впливової партії "Бхаратія самадж".

Опозиційний Національний демократичний альянс (НДА) заявив, що підтримає 73-річного віце-президента Бхаїрона Сингха Шекхавата.

Незалежні регіональні партії, які об"єдналися в Об"єднаний новий прогресивний альянс, не захотіли підтримувати жодного з кандидатів і в понеділок запропонували піти на другий термін популярному в народі Каламу.

Вибори 13-го президента Індії пройдуть 19 липня, підсумки голосування будуть оголошені 21 липня. Президент Калам, 75-річний фізик, що стояв біля витоків індійської військової ядерної і ракетної програм, офіційно не вступав в передвиборну гонку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Індії готовий балотуватися на другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі