пʼятниця, 21 вересня 2007 11:01

Президент Франції "прагне вагоміших санкцій" відносно Ірану

Президент Франції Ніколя Саркозі висловився за ухвалення жорсткіших міжнародних санкцій відносно Ірану. "Я хочу вагоміших санкцій", - заявив президент в інтерв"ю французькому телебаченню. Саркозі, що вже зарекомендував себе як достатньо жорсткий політик, підкреслив, що будь-якому терпінню є межа. Тим часом американський лідер Джордж Буш сподівається на добру волю Ірану. "Іран намагається дістати атомну бомбу. І я кажу французам: цього не можна дозволити", - підкреслив Саркозі, додавши, що "це дуже складна проблема" і що "Франція не бажає війни", передає "Интерфакс".

"Як ми можемо переконати (Іран) відмовитися від цього проекту, як переконало міжнародне співтовариство Північну Корею і Лівію? Шляхом обговорення, діалогу і санкцій. Якщо існуючих санкцій буде недостатньо, я наполягатиму на жорсткіших заходах", - сказав глава французької держави.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції "прагне вагоміших санкцій" відносно Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі