пʼятниця, 04 лютого 2011 10:26

Спецтема: Арабські революції

Президент Єгипту мріє піти у відставку, але боїться хаосу в країні

Президент Єгипту мріє піти у відставку, але боїться хаосу в країні

Президент Єгипту Хосні Мубарак в інтерв'ю американському телеканалу ABC повідомив, що хотів би піти у відставку, але побоюється, що після цього країна зануриться в хаос.

"Я служив країні протягом 62 років, я ситий по горло постом президента і хотів би залишити цю посаду зараз, але побоююся, що країна зануриться в хаос", - заявив президент Єгипту.

За словами Мубарака, він стурбований насильством, яке сталось на площі Тахрір (площа в центрі Каїра).

"Я був дуже засмучений, я не хочу бачити єгиптян, які б'ються один проти одного", - сказав Мубарак.

Коментуючи заклики, що звучать проти нього, президент Єгипту зазначив: "Мене не хвилює, що люди говорять про мене, зараз мене хвилює моя країна, мене хвилює Єгипет". При цьому він виступив на захист законності своєї влади.

Тим не менш, за його словами, він відчув полегшення після виступу в понеділок, в якому оголосив про намір не балотуватися на новий термін на осінніх президентських виборах.

Крім того, в інтерв'ю ABC Мубарак повідомив, що ніколи не розглядав свого сина Гамаля як можливого наступника.

Телеканал зазначає, що зараз Мубарак продовжує залишатися на території палацу поблизу Каїра в оточенні військових підрозділів і танків. Палац оточений колючим дротом.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Президент Єгипту мріє піти у відставку, але боїться хаосу в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі