четвер, 06 березня 2008 11:37

Президент Чечні Кадиров став журналістом

Президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров став членом Спілки журналістів Росії. Членський квиток творчого союзу Рамзану Кадирову вручили у відбудованому республіканському Будинку друку. До спілки журналістів РФ президента Чечні прийняли за "заслуги в справі становлення чеченської журналістики, вільної преси, створення ідеальних умов для роботи місцевим ЗМІ".

"Рамзан Кадиров, ще працюючи в уряді, постійно приділяв увагу створенню хороших умов роботи для журналістів, захищав їх право об"єктивно висвітлювати події, що відбувалися в республіці, тому і заслужив на таке визнання з боку журналістського співтовариства", - повідомив на врученні міністр інформації Чечні Шамсаїл Саралієв.

"Мені невідома професійна журналістська діяльність Рамзана Кадирова, мені невідомо, з якими виданнями постійно співпрацює журналіст Рамзан Кадиров, мені невідомі які-небудь матеріали, які Рамзан Кадиров готує як журналіст для телебачення, радіо або газет, тому я нічого не можу сказати, наскільки Рамзан Кадиров відповідає професійному статусу журналіста", - передає слова генерального секретаря Спілки журналістів Росії Ігоря Яковенко "Комерсант".

"Посвідчення члена Спілки журналістів Росії, видане президентові Чечні Рамзану Кадирову, необхідно анулювати, інакше буде дискредитована сама ідея СЖР", - заявив "Новому Регіону" голова свердловського відділення Союзу Дмитро Полянін.

Про свій намір вийти з організації вже заявили оглядач газети "Московський комсомолець" Олександр Минкін і головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов. Секретар СЖР Михайло Федотов вимушений був визнати, що прийняття Рамзана Кадирова до лав журналістів суперечит статуту цієї організації.

"Я ні на одну секунду не залишуся членом Спілки журналістів Росії, якщо підтвердиться інформація про те, що президент Чечні Рамзан Кадиров став членом Спілки журналістів Росії. Я не коментуватиму свою позицію. Я просто категорично не збираюся знаходитися в одному союзі з людожерами", - сказав, у свою чергу, Дмитро Муратов, повідомляє telegraf.by.
Зараз ви читаєте новину «Президент Чечні Кадиров став журналістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі