понеділок, 18 січня 2021 20:23

Президент боїться образити впливових осіб, тому не робить реформи - експерт

Президент боїться образити впливових осіб, тому не робить реформи - експерт
28% українці вважають невдахою 2020 року президента Володимира Зеленського, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології. Фото: Reuters

Зеленський і його команда налаштовані не на реформи, а на рух в їхньому напрямку.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить керівник інформаційної агенції "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко.

"Так, вони розуміють, щось треба робити. Мені здається, що люди у владі хочуть дати людям відчуття щастя, але щоб це не викликало супротиву впливових політичних чи бізнесових сил, а також соціального напруження. Вони зосереджуються на діджиталізації, від якої всім добре і ніхто нічого, по великому розрахунку, не втрачає", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди будуть все частіше усвідомлюють себе жителями міста, а не країни - Мартиненко

А реформа, наприклад, судової системи зачепить багатьох впливових фігур, каже він.

"Реформи повільно, але йдуть - завдяки західним вимогам, суспільному запиту. Але у людей немає відчуття, що они почали в 2019 році жити в справедливому суспільстві. Все нібито бурхливо розвивається, хоча насправді - це поступ без різких рухів", - додає Олександр Мартиненко.

Повне інтерв'ю з Олександром Мартиненком читайте у журналі "Країна" від 14 січня.

Для олігархів Зеленський - хороша кандидатура. Недосвідчений, не має силових, фінансових ресурсів. Можна зібратися, розподілити все і працювати в олігархічному консенсусі, казав Олександр Мартиненко перед другим туром президентських виборів в інтерв'ю журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Президент боїться образити впливових осіб, тому не робить реформи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі