вівторок, 13 травня 2008 10:43

Президент Болівії вирішив провести референдум про довіру самому собі

Проведення референдуму, на який буде винесено питання про довіру президентові Болівії Ево Моралесу, віце-президентові Альваро Гарсіа Лінере і главам департаментів, намічене на 10 серпня. Відповідна ухвала підписана главою болівійської держави.

"Вперше в болівійській історії народ Болівії не тільки має право обирати, але і відкликати представників влади, які не служать народу", - заявив Моралес, підписуючи документ.

Крім того, президент Болівії запропонував ухвалити законопроект, відповідно до якого участь в цьому референдумі зможуть прийняти громадяни країни, що проживають за кордоном.

Проведення референдуму покликане знизити напругу в болівійському суспільстві, яка пов"язана з планами влади прийняти нову конституцію країни. З положеннями цього проекту не згодна влада кількох східних, найбільш багатих департаментів, у зв"язку з чим вони заявили про курс на автономію. Цей крок був розцінений центральною владою як сепаратизм і перший етап до оголошення незалежності даних територій.

У департаменті Санта-Крус, який є економічним центром країни, референдум, на який було винесено питання про автономію, вже відбувся, проте центральна влада заздалегідь оголосили його неконституційним. Крім того, існують серйозні розбіжності в інформації про кількість тих, що проголосували "за і проти" автономії.

У департаментах Бені, Пандо і Таріха аналогічні референдуми заплановані на червень, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Президент Болівії вирішив провести референдум про довіру самому собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі